• Oxjärpar med grönsaksspagetti

    Fina små oxjärpar smaksatta med chili och fyllda med lök och svamp. Goda att ha som lunch, middag eller mellanmål.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    500 gramNötfärs, ekologisk från gräsbetesdjur
    1 stÄgg
    3 mskTomatpuré
    4 stSmå gula lökar eller 2 stora
    5-6 stChampinjoner
    2 stVitlöksklyftor
    1 dlFärsk persilja
    1 krmChilipulver
    1 krmGrovmalen svartpeppar

    Gör så här:

    1. 1)

      Finhacka lök, vitlök och svamp och stek i kokosolja eller ghee.

    2. 2)

      Blanda samman färs, ägg, tomatpuré och kryddor och knåda smeten ordentligt med händerna. Blanda i svamp och lök och knåda lite till.

    3. 3)

      Forma små järpar med händerna, det går lättare med blöta händer. Stek på låg värme i ca 10 minuter innan du vänder på dem och steker ytterligare en stund. Låt dem gå färdiga med lite mandelmjölk i stekpannan under lock. Då blir de extra saftiga.

    4. 4)

      Severa med grönsaker, t ex svarvad grönsaksspagetti.