• Laxspett marinerade i citron och ingefära (AIP)

    PALEO/AIP. Laxspett som marinerat i citron, vitlök och ingefära. Dessa går bra att göra i ugnen, men vill du grilla dem så lägg dem på en liten plåt eller form och grilla indirekt på grillen så fastnar de inte.

    • 20 min
    • 4 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    600 gfärsk laxfilé, eller tinad fryst, helst vildfångad
    1-2 dlriven kokos
    MarinadenIngredienser
    2 stcitroner eller lime
    1 stpressad vitlöksklyfta
    2 tskriven ingefära
    2 mskolivolja
    1 knippedill, färsk

    Gör så här:

    1. 1)

      Lägg 8 träspett i blöt i minst 20 minuter. Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skär bort eventuellt skinn från laxfilén. Skär i cirka 3x4 centimeter avlånga bitar.

    3. 3)

      Pressa citron i en skål och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Häll marinaden över laxbitarna och låt stå och dra i cirka 15 minuter.

    4. 4)

      Trä på laxkuberna jämt över spetten. Rulla spetten i riven kokos. Lägg spetten i en ugnsform och "grilla" i ugnen ca fem minuter, vänd och grilla 5 min till. På grill utomhus lägg spetten i en liten form och tillaga runtom tills laxen fått fin färg. Bra innertemperatur är 48 grader.