Laxspett marinerade i citron och ingefära (AIP)
PALEO/AIP. Laxspett som marinerat i citron, vitlök och ingefära. Dessa går bra att göra i ugnen, men vill du grilla dem så lägg dem på en liten plåt eller form och grilla indirekt på grillen så fastnar de inte.
- 20 min
- 4 portioner
- Lätt
Ingredienser
600 g färsk laxfilé, eller tinad fryst, helst vildfångad 1-2 dl riven kokos Marinaden Ingredienser 2 st citroner eller lime 1 st pressad vitlöksklyfta 2 tsk riven ingefära 2 msk olivolja 1 knippe dill, färsk Gör så här:
- 1)
Lägg 8 träspett i blöt i minst 20 minuter. Sätt ugnen på 200°.
- 2)
Skär bort eventuellt skinn från laxfilén. Skär i cirka 3x4 centimeter avlånga bitar.
- 3)
Pressa citron i en skål och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Häll marinaden över laxbitarna och låt stå och dra i cirka 15 minuter.
- 4)
Trä på laxkuberna jämt över spetten. Rulla spetten i riven kokos. Lägg spetten i en ugnsform och "grilla" i ugnen ca fem minuter, vänd och grilla 5 min till. På grill utomhus lägg spetten i en liten form och tillaga runtom tills laxen fått fin färg. Bra innertemperatur är 48 grader.