
-
Kycklingbullar med zucchini (AIP & Paleo)
Detta är ett smart sätt att göra saftiga kycklingbullar på. Zucchinin binder ihop kycklingfärsen och ger även god smak. Receptet är godkänt enligt det autoimmun kost (AIP).
-
20 min
-
2 portioner
-
Lätt
Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Blanda färsen med kryddorna.
-
3)
Riv zucchinin grovt med skalet kvar på ett rivjärn.
-
4)
Krama ur vätskan ur zucchinin och blanda i färsen.
-
5)
Forma kycklingbullar med blöta händer och stek på låg värme i ca 10 minuter. Höj värmen i slutet för extra färg på bullarna.
-
6)
Lägg dem i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen i ca 20 minuter. De ska vara stunsiga när de är genomlagade. Prova att dela en köttbulle och se så att kycklingen är genomstekt och inte rosa.
-
7)
Ps. Receptet är inspirerat av Autoimmun Kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén. Foto: Denise Vestin.
-