• Kycklingbullar med thaismak (AIP)

    PALEO/AIP. Kycklingfärs kan kryddas ganska rejält och gifter sig bra med koriander och lite citron. För att ge dem lite mer sting tillsätt lite finhackad röd chili (utesluts vid AIP).

    • 40 min
    • 6 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    500 gkycklingfärs
    2 stschalottenlökar
    2 stvitlöksklyftor
    2 tskarrowroot eller potatismjöl
    1 nypahavssalt
    1 krukafärsk koriander
    1/2citron, juicen
    10 stsmå grillspett i trä

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 175°. Lägg grillspetten i blöt. Finhacka lök och vitlök och stek på låg värme i lite kokosolja. Blanda lök. kycklingfärs, arrowrot/potatismjöl med koriander, citron och salt.

    2. 2)

      Trilla fina små bullar med blöta händer. Sätt tre köttbullar på varje grillspett och lägg i en ugnsform.

    3. 3)

      Låt gå i ugnen i ca 15 min. Vänd och låt gå ytterligare 5-8 minuter. Köttbullarna är klara när de fått fin färg och vätskan är klar om man sticker med en kniv eller gaffel. Det går bra att lägga spetten på grillen också.