Kycklingbullar med thaismak (AIP)
PALEO/AIP. Kycklingfärs kan kryddas ganska rejält och gifter sig bra med koriander och lite citron. För att ge dem lite mer sting tillsätt lite finhackad röd chili (utesluts vid AIP).
- 40 min
- 6 portioner
- Lätt
Gör så här:
- 1)
Värm ugnen till 175°. Lägg grillspetten i blöt. Finhacka lök och vitlök och stek på låg värme i lite kokosolja. Blanda lök. kycklingfärs, arrowrot/potatismjöl med koriander, citron och salt.
- 2)
Trilla fina små bullar med blöta händer. Sätt tre köttbullar på varje grillspett och lägg i en ugnsform.
- 3)
Låt gå i ugnen i ca 15 min. Vänd och låt gå ytterligare 5-8 minuter. Köttbullarna är klara när de fått fin färg och vätskan är klar om man sticker med en kniv eller gaffel. Det går bra att lägga spetten på grillen också.