Dadelbollar med hallon (Paleo)
Små söta och goda bollar som du kan smaksätta hur du vill. Det är gott med hallon och mörk choklad. Dessa ger dig energi och dämpar sötsuget.
-
15 minuter
-
4 portioner
-
Lätt
Ingredienser
10 st urkärnade dadlar 2 msk kokosolja 2 dl kokosflingor 1 dl finhackade cashewnötter eller hasselnötter 1 msk kakaopulver 3 msk mosade hallon 1 krm vaniljpulver från äkta vanilj Gör så här:
- 1)
Lägg dadlarna i blöt en stund innan du finhackar dem med en kniv. Lägg alla torra ingredienser (utom dadlarna) i en mixer och kör tills allt blir finhackat.
- 2)
Blanda ihop dadlar, kokosolja och resten i en bunke. Forma bollar och rulla dem i nötkross eller kokosflingor.
- 3)
Lägg bollarna på en bricka eller tallrik och ställ i frysen fram tills att du ska servera/äta dem. Ät gärna tillsammans med färska hallon.
-