• Bryssel- och blomkålssoppa

    Matig och näringsrik soppa! Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn. De är goda antioxidanter. ​ Kålväxter är bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner m.m. ​

    • 20 min
    • 4 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 stblomkålshuvud
    1 nätbrysselkål
    2 nävarfärsk spenat (babyspenat går bra)
    4 stägg att koka, dela och lägg i vid servering
    2 litervatten
    1 krmmuskotnöt
    1 krmhavssalt och peppar - smaka av

    Gör så här:

    1. 1)

      Ta en rejält stor kastrull. Koka upp 2 liter vatten och koka blomkål (delad i smådelar) och brysselkål (halverade) Blanda i spenat när det övriga känns mjukt, koka en minut extra. Krydda och lägg undan några av brysselkålen till garnering.

    2. 2)

      Mixa allt med staxmixer. Servera med delade kokta ägg och några brysselkål.