Meny

Swedish Paleo - KOSTRÅDGIVNING AIP & PALEO

Kostrådgivning - AIP & Paleo

Vill du ha hjälp med att komma igång med antiinflammatorisk kost –AIP eller paleo? Eller har du mängder av frågor under tiden som du äter kosten?

 

Vi reder ut allting åt dig och hjälper dig att hitta ett upplägg som är mer skräddarsytt för just dig. Med vår kostrådgivning online blir det lättare att nå bra resultat med både AIP och paleo.

Vi har nu öppnat vår kostrådgivning där Cecilia, vår expert och grundare av Swedish Paleo, står för rådgivningen. Hon är certifierad kostrådgivare genom Paleo Institute och även certifierad och diplomerad AIP Coach genom världens största AIP-utbildning.

 

Beroende på dina mål och behov erbjuder Cecilia två olika former av kostrådgivning.

Kostrådgivning online

Vår kostrådgivning är för tillfället stängd. Du kan dock anmäla ditt intresse genom att fylla i formuläret längre ner på sidan. Vi kommer sedan att meddela dig så fort vi öppnar upp kostrådgivningen igen.

Kostrådgivningen utförs av Cecilia, som är certifierad kostrådgivare genom Paleo Institute samt diplomerad AIP-Coach genom världens största AIP-utbildning i USA. För mer information om Cecilias bakgrund och kvalifikationer, se längst ner på sidan.

Så här går det till:

All information är konfidentiell enligt våra riktlinjer kring klientsäkerhet. Kostrådgivningen ska ses som ett komplement till ordinarie sjukvård.

Har du frågor om konsultationen online så är du välkommen att ringa 10.00 – 12.00 onsdagar och fredagar: 0708 90 2020.

Anmäl ditt intresse

Här kan du anmäla ditt intresse för vår kostrådgivning så återkommer vi så fort vi öppnat upp tjänsten igen.

Kostrådgivning online

Vi har nu öppnat vår kostrådgivning där Cecilia, vår expert och grundare av Swedish Paleo, står för rådgivningen. Hon är certifierad kostrådgivare genom Paleo Institute och även certifierad och diplomerad AIP Coach genom världens största AIP-utbildning.

 

Beroende på dina mål och behov erbjuder Cecilia två olika former av kostrådgivning.

Nu har vi öppnat upp vår kostrådgivning igen! Cecilia (som är vår expert och även grundare av Swedish Paleo) är den som utför kostrådgivningen. Hon är certifierad kostrådgivare genom Paleo Institute samt certifierad och diplomerad AIP Coach genom den största AIP-utbildningen i världen.

 

Cecilia erbjuder två olika typer av kostrådgivning beroende på dina mål och vad du vill ha hjälp med.

Komplett AIP kostrådgivning

Kostrådgivningen följer dig under hela din resa med den läkande kosten. Vi skräddarsyr ett program som är anpassat efter dina behov, baserat på AIP-riktlinjerna.

 

Kostrådgivningsprogrammet löper över 10-12 veckor och ser ut enligt följande:

 

  • Introduktionssamtal (kostnadsfritt, ca 10 minuter): Vi diskuterar din nuvarande situation och säkerställer om kosten är lämplig för dig. Du får en förberedelseguide samt en hälsodeklaration att fylla i inför nästa samtal. Här ser vi också om det finns ett behov att göra en hälsoundersökning där man kontrollerar dina näringsvärden m.m. Cecilia informerar också om vad du kan förvänta dig av kostrådgivningen. 

 

  • Första samtalet (ca 50 minuter): Cecilia går igenom din hälsodeklaration med dig. Här identifieras vilka problemområden som kommer att vara i fokus för just dig. Efter samtalet mottar du ett e-postmeddelande med information om hur du ska fortsätta med kosten de första fyra veckorna.

 

  • Uppföljningssamtal, andra samtalet (ca 50 minuter): Vi diskuterar eventuella justeringar och efter samtalet får du ett e-postmeddelande som sammanfattar det vi gick igenom.

 

  • Uppföljningssamtal, tredje samtalet (ca 50 minuter): Samma innehåll som tidigare samtal utifrån dina personliga behov.

 

  • Avslutande uppföljningssamtal (ca 50 minuter): Vi guidar dig vid behov i hur du stegvis återintroducerar råvaror eller hjälper dig att hitta en lösning på hur du ska äta i framtiden för att bevara din hälsa långsiktigt.

Den här kostrådgivningen täcker hela din resa med AIP-kosten. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar just dig och vi förhåller oss till AIP-programmet (som täcker allt inom den läkande AIP-kosten).

Kostrådgivningen stäcker sig över 10 veckor och ser ut enligt följande:

Vi börjar med ett kort introduktionssamtal på cirka 10 minuter där vi går igenom din nuvarande situation och för att vara säkra på att AIP-kosten passar just dig. Du får även här en guide till hur du bäst förbereder dig samt en hälosdeklaration som du behöver fylla inför nästa samtal. Cecilia berättar även vad du kan förvänta dig genom kostrådgivningen.

Sedan bokas det in ett första samtal på cirka 50 minuter där Cecilia går igenom din hälsodeklaration. Därefter får du ett mail med sammanställning utifrån det vi pratade om under samtalet skickat till dig, där får du även information om hur du börjar äta enligt AIP-kosten.

Efter 4 veckor gör vi ett uppföljningsamtal på cirka 50 minuter med eventuella korrigeringar om det krävs. Vi sammanställer och skickar ut ett mail på det vi gått igenom efter samtalet är avslutat.

Efter totalt 8 veckor så gör vi ett till uppföljningsamtal.

Och sedan avslutar vi med ett sista uppföljningsamtal efter totalt 12 veckor.

I kostrådgivningen kommer du att få vägledning genom den läkande AIP-kosten, vi kommer även att guida dig genom hur du gör för att återintroducera råvaror in i AIP-kosten så att du till slut landar i en bredare paleolitisk kost hållning med målet att du ska stå dig frisk i framtiden.

Kostrådgivning - 60 minuter fristående

Den här kostrådgivningen är för dig som har mer specifika frågor som du direkt vill ha svar på. Här pratar vi i 60 minuter där du får berätta mer om dina problemområden. Målet med den här kostrådgivningen är att ge dig en tydlig vägledning framåt.

 

Efter samtalet är klart gör vi en sammanställning som du får skickat till dig via ett e-postmeddelande.

 

I den här kostrådgivningen ingår även följdfrågor som du kan ställa via mail till Cecilia.

 

  • Vi börjar med ett introduktionssamtal som är kostnadsfritt på 10 minuter: Här diskuterar vi din nuvarande situation och säkerställer om den här typen av kostrådgivning täcker dina behov. Därefter bokar vi ett samtal.

Om vår kostrådgivare

– Grundare av Swedsih Paleo, lic. kostrågivare och hälsokonsult

Cecilia porträtt balkong

Swedish Paleo är grundat av Cecilia Nilsson. Cecilia är Lic. PI Kostrådgivare (Paleo Institute) inom antiinflammatorisk- och autoimmun kost (AIP) samt certifierad AIP-coach genom världens största AIP-utbildning i USA. Hon är även medicin- och vetenskapsjournalist och har arbetat som skribent, redaktör och tv-producent samt varit VD för två tv-produktionsbolag.

 

Cecilia har också skrivit och medverkat i fyra kokböcker med AIP: ”Autoimmun Kokbok”, ”Den Läkande Maten”, ”Det Autoimmuna Köket” och ”Kokbok för Sköldkörteln” samt en med paleolitisk kost: ”Boosta ditt immunförsvar” – här hittar du böckerna.

 

Cecilia kommer från en bakgrund med många autoimmuna sjukdomar och allergier och har med hjälp av den autoimmuna kosten blivit helt fri från alla symptom. Nu är det hennes tur att hjälpa andra och förmedla denna kosthållning till så många som möjligt.

Cecilia porträtt balkong

Kostrådgivning online

Vår kostrådgivning är tillfälligt nerstängd. Vi hänvisar till Fredrik Ölander och hans hälsomottagning som du hittar här: https://www.halsomottagningen.se/

Kostrådgivning online

Genom vår personliga kostrådgivning online så får du hjälp via mejl och uppföljande telefonsamtal (efter önskemål).

 

Hur går det till?

Det är enkelt! Du svarar på en hälsodeklaration med en mängd frågor. Där ska du också i detalj specificera dina personliga önskemål med rådgivningen.

 

Efter att vi mottagit hälsodeklarationen svarar vi via mejl på alla frågor och funderingar.  På så vis blir din kostrådgivning anpassad efter just dig.

Kostrådgivare är Cecilia Nilsson som är utbildad vid Paleo Institute till Cert. kostrådgivare och hälsokonsult. Hon är även Sveriges första utbildade och diplomerade AIP Certified Coach (USA). 

 

Cecilia är grundare till Swedish Paleo och har idag hjälpt tusentals människor med kostrådgivning, recept och guider i hur man når bäst resultat med AIP och paleolitisk kost.

 

Tack vare AIP-kosten kost lever hon idag ett friskt liv utan symtom från hashimotos, psoriasis samt psoriasisartrit. Hon har även blivit av med mängder av allergier samt astma sedan hon la om sin kost. Nu vill hon dela med sig av all kunskap till så många som möjligt. Du kan läsa mer om Cecilias hälsoresa här.

 

OBS. Kostrådgivningen ska ses som ett komplement till ordinarie sjukvård. Vi hjälper inte till med medicinska problem.

Det går bra att använda ditt friskvårdsbidrag för kostrådgivningen.

 

Så här går det till: