• Hamburgare med portobellosvamp (Paleo)

    Saftiga hamburgare med portobellosvamp och en fräsch sallad. Detta är riktigt god paleomat.

    • 20 - 30 min
    • 2 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    300 gram nötfärs av gräsbetande djur.
    1 st ägg
    1 gnutta havssalt och peppar
    Sallad på valfria grönsaker
    1 -2 msk vinaigrette till salladen gjord på olivolja, raw honungoch äppelcidervinäger.
    4 st portobellosvampar
    1 msk kokosolja att steka i

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda nötfärs med salt, peppar och ägg. Knåda ihop trådarna i färsen så att köttfärsen blir lätt att forma till två hamburgare. Stek i olivolja eller kokosolja ca 5 minuter på varje sida på mellanhög värme.

    2. 2)

      Gör en sallad på ruccola, babyspenat eller salladsskott, lite valnötter, coctailtomater och rödlök. Stek de fyra hattarna av portobellosvamparna i stekoljan som blir kvar från hamburgarna. Salta lite och servera med hattarna som hambugerbröd. Gott med picklade gurkor till och gärna strips gjorda på sötpotatis.