• Rösti i ugn

    Rösti är en rätt från Schweiz med råriven potatis som bas. Som paleovariant gillar vi att addera ägg och riva potatisen med skalet kvar. Potatis innehåller vitamin C, vissa B-vitaminer, kalium, magnesium och kostfibrer.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 stEkologiska och kravmärka potatisar
    1 stGul lök
    2 stÄgg
    Kryddorefter smak. salt & peppar
    6 stcocktailtomater

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 220 grader. Riv potatisarna med skalet kvar. Riv den gula löken. Knäck i äggen och blanda om ordentligt. Tillsätt tomaterna och ev något protein om du vill. T ex sidfläsk eller lite stekt kyckling.

    2. 2)

      Stek i en stor stekpanna i låg värme i ca 5 min tills röstin satt sig lite.

    3. 3)

      Sätt stekpannan mitt i ugnen och låt kakan gå klar. Det kan ta lite olika lång tid, men räkna med minst 15 minuter. Servera med valfria grönsaker och eventuellt lite stark Ajvar.