• Kycklinglår i salvia och champinjoner (AIP & Paleo)

    Kycklingklubbor som steks färdigt i ugnen är smidigt. Använd en ugnsfast stekpanna. Med dessa kryddor och tillbehör blir det extra gott. Passar de som har autoimmun sjukdom.

    • 1 timme
    • 2 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    4 stkycklinglår
    3 dlhackade champinjoner eller kantareller
    1/2 dlfinhackad salvia eller rosmarin
    1 mskäppelcidervinäger
    1 nypahavssalt och peppar
    1 dlköttbuljong, helst benbuljong
    1 mskkokosolja för stekning
    1 stgul lök, finhackad
    2 stvitlöksklyftor, fint skivade

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklinglåren runt om i kokosoljan i ca 10 minuter. Använd en ugnsfast stekpanna. Lägg undan.

    2. 2)

      Stek champinjoner, vitlök och gul lök i fettet från kycklingen. Häll på äppelcidervinägern och sist buljongen och salvian/rosmarinen. Koka ihop i tre - fyra minuter.

    3. 3)

      Lägg tillbaka kycklinglåren i stekpannan ovanpå grönsaksröran och sätt pannan i ugnen i 35 minuter. Ös kycklinglåren var tionde minut.

    4. 4)

      Servera med lite plocksallad och toppa med mer av den färska salvian/rosmarinen.