• Skotska ägg

  Skottska ägg. Goda och nyttiga

  • 30 minuter
  • 2 portioner
  • Medelsvår

  Ingredienser

  2 stÄgg
  4 stKorvar av god kvaitet
  1 tskPaprikapulver
  1 nypaSalt och peppar
  1 tskSalvia (torkad eller färsk)
  2 mskMandelmjöl
  1 dlSolrosfrön

  Gör så här:

  1. 1)

   Sätt ugnen på 180°c Koka äggen i 6 minuter om de är stora, 4 om de är små. Lägg äggen i iskallt vatten. Mixa mandelmjöl och solrosfrön i en mixer. Ha i en nypa salt. Lägg åt sidan i en djup tallrik. Mixa sedan korvsmeten/köttet med kryddor, salt och peppar. Smeten ska vara kladdig, då är den klar. Glöm inte att ta bort skinnet från korvarna!

  2. 2)

   Skala nu äggen försiktigt, de är ännu löskokta. Dela korvsmeten i fyra lika stora delar. Lägg en del i en tekopp - eller kan du använda din handflata och kupa den. Tryck ner smeten så den blir skålformad och upprepa i en annan kopp. Placera nu ett ägg mitt i korvsmeten och stjälp ut ur koppen. Täck över med den andra delen av smeten. Täck noga hela ägget annars spricker de i ugnen!

  3. 3)

   Rulla nu de täckta äggen i nötmjölet och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över dem och baka dem i ugnen i ca 15-20 minuter. Efter halva tiden - ca 7 minuter - vänder du äggen i ugnen så att båda sidor blir gräddade och får fin färg. Servera direkt med en hemmagjord chutney och en sallad på avokado och ruccola.