Skotska ägg
Skottska ägg. Goda och nyttiga
- 30 minuter
- 2 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
2 st Ägg 4 st Korvar av god kvaitet 1 tsk Paprikapulver 1 nypa Salt och peppar 1 tsk Salvia (torkad eller färsk) 2 msk Mandelmjöl 1 dl Solrosfrön Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 180°c Koka äggen i 6 minuter om de är stora, 4 om de är små. Lägg äggen i iskallt vatten. Mixa mandelmjöl och solrosfrön i en mixer. Ha i en nypa salt. Lägg åt sidan i en djup tallrik. Mixa sedan korvsmeten/köttet med kryddor, salt och peppar. Smeten ska vara kladdig, då är den klar. Glöm inte att ta bort skinnet från korvarna!
- 2)
Skala nu äggen försiktigt, de är ännu löskokta. Dela korvsmeten i fyra lika stora delar. Lägg en del i en tekopp - eller kan du använda din handflata och kupa den. Tryck ner smeten så den blir skålformad och upprepa i en annan kopp. Placera nu ett ägg mitt i korvsmeten och stjälp ut ur koppen. Täck över med den andra delen av smeten. Täck noga hela ägget annars spricker de i ugnen!
- 3)
Rulla nu de täckta äggen i nötmjölet och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över dem och baka dem i ugnen i ca 15-20 minuter. Efter halva tiden - ca 7 minuter - vänder du äggen i ugnen så att båda sidor blir gräddade och får fin färg. Servera direkt med en hemmagjord chutney och en sallad på avokado och ruccola.