• Småfrallor

    Härliga små bröd med morötter och chiafrön.

    • 30 minuter
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    3 dl Nötmjöl, antingen mandel eller hasselnöt eller kombo av detta och valnötsmjöl. Du fixar lätt eget nötmjöl genom att köra en påse nötter i en mixer i 2 minuter. Välj själv
    1/2 dl Hasselnötter, grovhackade.
    3 msk Linfrön
    1/2 dl Chiafrön
    2 msk Fiberhusk
    1 krm Salt
    2 st Finrivna morötter
    4 st Ägg
    1 tsk Brödkrydda (valfritt)
    1-2 dl Vatten (häll i tills konsistensen är lagom kladdig)
    1 tsk Bakpulver

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Pensla muffinsformar med lite smält kokosfett. Riv morötterna. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen och blanda samman med det torra och morötterna, häll i vatten tills konsistensen är "klickbar" och tillsätt sist bakpulvret. Låt allt svälla ca 5 minuter.

    2. 2)

      Klicka i muffinsformarna, strö över lite chiafrön och grädda tills bullarna fått höjd och färg, ca 10 minuter (prova med sticka, den ska vara torr).