• Grön soppa på broccoli och brysselkål

    Väldigt god och nyttig soppa på gröna grönsaker som t ex broccoli, spenat och brysselkål. Kokosmjölken gör den krämig. För extra protein kan du koka och halvera ett par ägg.

    • 30 minuter
    • 2 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 bukettBroccoli
    2Gula lökar
    1-2vitlöksklyftor
    1 nätBrysselkål
    2 dlKokosmjölk
    4 dlFärsk spenat (kan uteslutas)
    1 krmChili
    1 nypaSalt och peppar
    1 nypaFärsk krydda till servering, t ex timjan

    Gör så här:

    1. 1)

      Rensa brysselkålen och halvera dem. Dela broccolin i små buketter och hacka ner hela stammen till skivor. Hacka gul lök och vitlök.

    2. 2)

      Koka upp en liter vatten, salta ganska rejält. Lägg i grönsakerna och låt det koka upp under lock. Sänk värmen och småkoka tills grönsakerna är mjuka. Det kan behövas lite mer vatten, grönsakerna ska vara täckta.

    3. 3)

      Tillsätt enentuell spenat. Krydda med chili och smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet men spara ett par deciliter. Tillsätt kokosmjölken och mixa soppan slät med en handmixer. Är den får tjock så tillsätt lite vatten.

    4. 4)

      Koka fyra ägg och dela och lägg i soppan till servering. Toppa med lite färska kryddor, t ex timjan.