• Bibimbap

    Bibimbap är en koreansk rätt som kan varieras mycket.  Traditionellt ska det vara kimchi i bibimbap och du hittar ett recept HÄR. Köttfärsröran är kryddad med chili och paprikapulver. Lite tomatpuré i röran ger extra umami som passar bra till kimchi som är lite syrligt. (För dig som äter AIP så finns ett recept på bibimpab AIP i medlemsklubben.)

    • 1 portion
    • Lätt

    Ingredienser

    Köttfärsröraingredienser:
    200 gnötfärs
    1 msktomatpuré
    1 nypachiliflakes eller pulver
    1 nypapaprikapulver
    1 nypahavssalt
    liteolivolja att steka i
    BlomkålsrisIngredienser:
    1/2blomkålshuvud
    1 nypagurkmeja
    1 tskglutenfri soja
    1 nypahavssalt
    Övrigtatt ha i skålen
    10 cmgurka, i bitar
    2 dlkimchi (klicka här för recept)
    1stekt ägg

    Gör så här:

    1. 1)

      Gör kimchin i förväg då den blir godare om den får dra ett dygn i kylskåp, men det också bra att göra den och äta direkt. Recept under vegetariskt.

    2. 2)

      Riv blomkålen och stek på låg värme i olivolja. Salta och krydda med gurkmeja.

    3. 3)

      Stek nötfärsen i kokosolja och tillsätt vitlök, tomatpuré, chiliflakes och soja när färsen är brynt.

    4. 4)

      Dela gurkan i trekanter och lägg i gurka, kimchi, blomkålsris och köttfärsröra var för sig i en skål eller djup tallrik. Toppa med ett stekt ägg. Blanda när det är dags att äta.