• Semlor – utan mejerier, ägg, nötter, gluten

    Semlor – utan mejerier, ägg, gluten, nötter och vitt socker. Dessa är helt enligt det autoimmuna protokollet och vad vi vet den enda AIP-semlan i världen. Gör bullarna ganska små – de håller ihop bättre då. Underbart goda!

    • 1 h
    • 3 portioner
    • Svår

    Ingredienser

    Bullarnaingredienser:
    4 mskjordmandelmjöl
    2 dlkokosmjöl
    4 mskkokosmjölk/grädde
    12 mskkokosolja, smält
    1 nypakanel
    1 krmbikarbonat
    2 tskäppelcidervinäger
    Gelatinäggingredienser:
    2 mskgelatinpulver
    8 mskvatten
    "Mandelmassa"ingredienser:
    1/2 dljordmandelmjöl
    3 mskkokosolja, smält
    1 nypaäkta vanilj
    1 tskhonung
    1 mskkokosgrädde
    Tillmontering:
    1 paketGarants kokosgrädde
    Litekokosmjöl att pudra över

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 150°. Börja med att göra gelatinägget: blanda 2 msk gelatinpulver med 8 msk ljummet vatten, låt stå en minut. Värm sedan och vispa tills det blir en skummig konsistens. Det tar ca 1-2 min.

    2. 2)

      Gör degen: blanda kokosmjöl, kanel, jordmandelmjöl, kokosmjölk, kokosolja samt gelatinägget och bearbeta degen tills den blir fast.

    3. 3)

      Gör en liten grop i degen och häll i bikarbonat och äppelcidervinäger, det ska ske en kemisk reaktion så att det bubblar lite. Blanda degen igen.

    4. 4)

      Forma tre bullar med fuktiga händer. Täck till eventuella små sprickor i bullarna. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

    5. 5)

      Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.

    6. 6)

      Gör mandelmassan genom att blanda jordmandelmjöl, smält kokosolja, honung, ev vanilj samt kokosgrädde med en gaffel.

    7. 7)

      Låt svalna helt innan du monterar semlorna med en klick kokosgrädde i mitten. Garants kokosgrädde (bilden) är redan färdigvispad i förpackningen redo att tryckas ut.

    8. 8)

      Pudra över lite kokosmjöl för en fin finish!