• Risotto med butternutpumpa

    Fluffig risotto perfekt som tillbehör till kött och fågel. Eller ät som det är som mellanmål.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1Butternutpumpa ca 500 gram skalad
    1 mskFett, t ex olivolja
    1/2Gul lök, finhackad
    1-2klyftor finhackad vitlök
    2-3 dlSvamp, kantareller, shiitake eller champinjoner
    1/2 dlfärsk salvia eller 1 msk torkad - eller persilja
    2 dlbuljong, t ex benbuljong/kycklingbuljong eller vatten
    1 tskäppelcidervinäger
    Salt och pepparEfter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och riv pumpan grovt på ett rivjärn eller pulsa till ris i en matberedare.

    2. 2)

      Stek lök och hackad svamp på låg värme ca 5 minuter. Tillsätt finhackad vitlök, salvia/persilja, salt och peppar och stek lite till.

    3. 3)

      Tillsätt äppelcidervinäger och sist den rivna pumpan och benbuljongen eller vattnet. Låt allt puttra ihop i 10 minuter tills vätskan ångat bort, rör om då och då.