• Omelett-wrap med lök och paprika

    Stek en tunn omelett på låg värme och gör en wrap med valfritt innehåll. Denna är med paprika och lök. I omeletten finns även tunna tomatskivor och basilika för extra smak.

    • 15 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    2ekologiska ägg
    1 mskvatten
    2cocktailtomater eller 1 vanlig
    1lök (gul eller annan)
    1paprika
    1 krmbasilika
    Litesalt och peppar
    Fettatt steka i

    Gör så här:

    1. 1)

      Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Värm en stekpanna och använd ghee eller kokosolja när du steker omeletten.

    2. 2)

      Häll i äggsmeten i pannan och lägg i tunna skivor av tomat och krydda med basilika. Lämna den helt orörd tills den stelnat. Sänk värmen och låt detta ta tid. Du vill få en tunn pannkaksliknande omelett.

    3. 3)

      Stek under tiden (eller innan) lök och paprika. Salta och peppra.

    4. 4)

      Lägg över omeletten på en tallrik och fyll på med grönsaksröran. Vik omeletten och ät som en wrap. Perfelt att ha med på picknick.