• Lyxiga julbollar i pepparmintchoklad (Paleo)

    Lyxiga dadelbollar smaksatta med kardemumma och pepparkakskrydda och doppade i pepparmintchoklad. Väldigt nyttigt julgodis.

    • 20 min
    • 4 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    12 stdadlar
    1 dlkokosflingor
    1 dlmandelkross (gör eget)
    3 mskkokosolja
    1 mskkallt kaffe
    1 krmpepparkakskrydda (kan uteslutas)
    1 krmäkta vanilj
    1 krmmald Kardemumma
    Några dropparpepparmintolja eller saft från apelsin
    1 gnuttaraw honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Finhacka dadlarna och ta bort kärnorna.

    2. 2)

      Ta en halv påse med mandlar och kör i en mixer så du får ett grovt mandelkross. Mycket billigare än att köpa färdigt. Om du vill kan du köra mandeln längre och då får du ett mjöl. För dessa bollar passar kross bättre.

    3. 3)

      Blanda rumstempererad kokosolja (eller smält det lite), mandelkross, dadlar och kokosflingorna med en gaffel. Häll i kaffet och kryddorna.

    4. 4)

      Knåda ihop degen till en fast deg som inte smular. Om den är för torr tillsätt lite mer kokosolja.

    5. 5)

      Smält en halv kaka mörk choklad med hög kakaohalt. Hitta en sockerfri choklad. Använd vattenbad när du smälter chokladen - djup tallrik som du lägger över en kastrull med kokande vatten. För lite god smak på chokladen ha i några droppar pepparmintolja och lite honung. Eller smaksätt med lite saft från en apelsin.

    6. 6)

      Rulla små bollar med våta händer. Doppa dem i chokladen och lägg på en tallrik eller en bricka. Sätt dem i frysen och plocka fram strax före servering. De är godast kalla!