• Kåldolmar med rårörda lingon

    Kåldolmarna är anpassade till paleo. Krydda färsen mycket för en bra smak.

    • 1-2 timmar
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    500 gramnötfärs
    2ägg
    1 nypasalt och vitpeppar
    1 knippefärsk persilja, finhackad
    1 krmriven muskotnöt
    1vitkålshuvud
    Till glace:2 msk smält kokosolja och 1 msk flytande honung
    2 dlfärska lingon samt honung för sötning

    Gör så här:

    1. 1)

      Koka 8 -10 vitkålsblad mjuka. För att skala vitkålshuvudet skär bort en stor del av botten så du kan bryta loss bladen.

    2. 2)

      Låt kålbladen rinna av på hushållspapper och svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

    3. 3)

      Blanda färsen med kryddor, persilja och ägg till en smet. Salta ordentligt. Forma små biffar och vira in i kålbladen, den bredaste delen längst in mot biffen. Lägg biffarna tätt i en ugnsfast form som du smörjer med kokosolja.

    4. 4)

      Blanda kokosolja och honung och pensla på dolmarna. Låt dem gå i ugnen i ca 30-45 minuter.

    5. 5)

      Servera med blomkålsris, sötpotatismos eller bara kokta kålsorter, t ex blomkål, brysselkål och broccoli. Rårör lingon med lite honung.