• Kåldolmar med rårörda lingon (Paleo)

    Kåldolmarna är anpassade till paleo. Krydda färsen mycket för en bra smak.

    • 1-2 timmar
    • 4 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    500 gram nötfärs
    2 ägg
    1 nypa salt och vitpeppar
    1 knippe färsk persilja, finhackad
    1 krm riven muskotnöt
    1 vitkålshuvud
    Till glace: 2 msk smält kokosolja och 1 msk flytande honung
    2 dl färska lingon samt ekologisk honung för sötning

    Gör så här:

    1. 1)

      Koka 8 -10 vitkålsblad mjuka. För att skala vitkålshuvudet skär bort en stor del av botten så du kan bryta loss bladen.

    2. 2)

      Låt kålbladen rinna av på hushållspapper och svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

    3. 3)

      Blanda färsen med kryddor, persilja och ägg till en smet. Salta ordentligt. Forma små biffar och vira in i kålbladen, den bredaste delen längst in mot biffen. Lägg biffarna tätt i en ugnsfast form som du smörjer med kokosolja.

    4. 4)

      Blanda kokosolja och honung och pensla på dolmarna. Låt dem gå i ugnen i ca 30-45 minuter.

    5. 5)

      Servera med blomkålsris, sötpotatismos eller bara kokta kålsorter, t ex blomkål, brysselkål och broccoli. Rårör lingon med lite honung.