Kåldolmar med rårörda lingon (Paleo)
Kåldolmarna är anpassade till paleo. Krydda färsen mycket för en bra smak.
- 1-2 timmar
- 4 portioner
- Medelsvår
Ingredienser
500 gram nötfärs 2 ägg 1 nypa salt och vitpeppar 1 knippe färsk persilja, finhackad 1 krm riven muskotnöt 1 vitkålshuvud Till glace: 2 msk smält kokosolja och 1 msk flytande honung 2 dl färska lingon samt ekologisk honung för sötning Gör så här:
- 1)
Koka 8 -10 vitkålsblad mjuka. För att skala vitkålshuvudet skär bort en stor del av botten så du kan bryta loss bladen.
- 2)
Låt kålbladen rinna av på hushållspapper och svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
- 3)
Blanda färsen med kryddor, persilja och ägg till en smet. Salta ordentligt. Forma små biffar och vira in i kålbladen, den bredaste delen längst in mot biffen. Lägg biffarna tätt i en ugnsfast form som du smörjer med kokosolja.
- 4)
Blanda kokosolja och honung och pensla på dolmarna. Låt dem gå i ugnen i ca 30-45 minuter.
- 5)
Servera med blomkålsris, sötpotatismos eller bara kokta kålsorter, t ex blomkål, brysselkål och broccoli. Rårör lingon med lite honung.