• Hamburgare med portobellosvamp

    Saftiga hamburgare med portobellosvamp och en fräsch sallad. Detta är riktigt god paleomat.

    • 20 - 30 min
    • 2 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    300 gramNötfärs av gräsbetande djur.
    1 stÄgg
    1 gnuttaSalt och peppar
    Salladpå valfria grönsaker
    1 -2 mskVinaigrette till salladen gjord på olivolja, honung och äppelcidervinäger.
    4 stPortobellosvampar
    1 mskKokosolja att steka i

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda nötfärs med salt, peppar och ägg. Knåda ihop trådarna i färsen så att köttfärsen blir lätt att forma till två hamburgare. Stek i olivolja eller kokosolja ca 5 minuter på varje sida på mellanhög värme.

    2. 2)

      Gör en sallad på ruccola, babyspenat eller salladsskott, lite valnötter, coctailtomater och rödlök. Stek de fyra hattarna av portobellosvamparna i stekoljan som blir kvar från hamburgarna. Salta lite och servera med hattarna som hambugerbröd. Gott med picklade gurkor till och gärna strips gjorda på sötpotatis.