• Frikadeller i kålsoppa

    Kålsoppa med frikadeller – en klassiker! Du kan göra frikadellerna på vilken färs du vill, jag använde ekologiskt hönskött och det blev väldigt gott. Om du köper färsk vitkål blir det lite godare än vanlig vitkål. Det finns färsk vitkål i butik under sommarsäsongen, så leta efter det.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 vitkålshuvud
    2Grönsaksbuljongtärningar
    300 gramFärs, valfri, t ex kyckling, höna, nöt eller fläsk
    1Lagerblad
    1 krmVitpeppar
    2 krmSalt
    5 stSvartpepparkorn
    2 literVatten

    Gör så här:

    1. 1)

      Koka upp vatten med buljongtärningarna, lägg i lagerblad, svartpepparkorn och krydda med vitpeppar.

    2. 2)

      Finstrimla eller hacka vitkålen och lägg i soppan. Koka i 10 minuter.

    3. 3)

      Krydda färsen med svartpeppar och salt och forma sedan små nätta köttbullar med vätta händer. Lägg köttbullarna i den kokande soppan och lägg på ett lock.

    4. 4)

      När köttbullarna flyter upp till ytan är soppan klar.

    5. 5)

      Ta bort lagerblad och servera soppan med ett gott paleobröd till.