• Finsk kållåda (AIP & Paleo)

    Finsk kållåda med köttfärs, vitkål, kryddor och kokosgrädde för krämighet. Karl Hulténs egna recept som passar dig med autoimmun sjukdom.

    • 1 timme
    • 4 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    500 g malet nötkött
    1/2 vitkålshuvud, strimlat
    2 gula lökar, finhackade
    3 rivna morötter
    3 dl kokosmjölk/grädde
    3 hackade vitlöksklyftor
    1 knippe timjan
    1 nypa havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader. Koka den strimlade vitkålen och de grovrivna morötterna mjuka i lite vatten.

    2. 2)

      Bryn köttfärsen, den hackade löken och vitlöken varsamt i kokosolja. Salta och smaka av. Tillsätt timjan mot slutet.

    3. 3)

      Häll över allt i en ugnsfast form och blanda noga. Eventuellt salta lite till. Häll över kokosmjölken och kör i ugnen i 35 minuter. Servera med rårörda lingon.