• Dadelbollar med hallon

    Små söta och goda bollar som du kan smaksätta hur du vill. Det är gott med hallon och mörk choklad. Dessa ger dig energi och dämpar sötsuget.

    • 15 minuter
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    10 stUrkärnade dadlar
    2 mskKokosolja
    2 dlKokosflingor
    1 dlFinhackade cashewnötter eller hasselnötter
    1 mskKakaopulver
    3 mskMosade hallon
    1 krmVaniljpulver från äkta vanilj

    Gör så här:

    1. 1)

      Lägg dadlarna i blöt en stund innan du finhackar dem med en kniv. Lägg alla torra ingredienser (utom dadlarna) i en mixer och kör tills allt blir finhackat.

    2. 2)

      Blanda ihop dadlar, kokosolja och resten i en bunke. Forma bollar och rulla dem i nötkross eller kokosflingor.

    3. 3)

      Lägg bollarna på en bricka eller tallrik och ställ i frysen fram tills att du ska servera/äta dem. Ät gärna tillsammans med färska hallon.