• Paleo-semlor AIP

    Semlor, semlor, semlor – helt underbara –  men helt uteslutet vid autoimmun paleo, AIP? Inte då! Vi har receptet.

    Vi har tagit fram ett helt unikt recept på AIP-semlor. Helt utan nötter, ägg, socker, gluten och mejerier. Hela receptet hittar man i Paleoklubben – störst i Sverige på AIP-recept.

    Bästa ”färdigvispade” kokosgrädden har Garant.

    Skärmavbild 2017-01-23 kl. 14.22.35

    Bara att klippa ett hål i kanten och sedan spritsa ut.

    Mandelmassa AIP är gjord på Grovt Jordmandelmjöl som du kan köpa hos Dora på Dorimax

     

     

     

    Här är en film som visar hur du gör dessa semlor:

     

    Vanliga paleosemlor? Absolut. Här är ett bra recept:

    Ingredienser

    2 dl mandelmjöl

    3 ägg

    3 msk honung

    1 dl krämig kokosmjölk (Garants är bäst)

    2 msk kokosmjöl

    1 msk fiberhusk

    1 tsk bikarbonat

    1 tsk Äppelcidervinäger

    2 tsk kardemumma, mald

    Egen mandelmassa:

    100 g skållade mandlar utan skal

    1/2 dl kokosgrädde/mjölk

    Lite äkta vanilj

    Mixa samtliga ingredienser ovan till en jämn massa.

    Bullarna. Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ägg och honung poröst. Blanda i samtliga ingredienser utom bikarbonat och äppelcidervinäger till en jämn smet/deg. Använd en slickepott. Låt svälla i 5 min.

    2. Gör en grop i degen och häll i bikarbonat och sedan äppelcidervinäger, det ska bubbla lite. Blanda väl och forma bullar med blöta händer.

    3. Grädda i ca 20 minuter till en halvtimme. Kolla att de är klara genom att lyfta på en bulle, den ska kännas ”lätt”.

    4. Gör mandelmassa och använd kokosgrädde istället för vanlig grädde. Den bästa ”färdigvispade” kokosgrädden är Garants lilla lila tetra.

    Taggar:

    Kommentarer

    avatar