Gröt på jordmandelmjöl (AIP & Paleo)
Jordmandeln är ett rotknöl från arten halvgräs. Knölarna tvättas, skrubbas och torkas för att sedan malas till ett grovt mjöl. Jordmandeln har en söt, nötig smak med inslag av citrus. Jordmandeln är dessutom rik på E-, D- och K-vitamin. Recept från Sannas Paleo
- 10 min
- 1 portion
- Lätt
Ingredienser
Gröt (grundrecept): 2 dl kokosmjölk 0,5 tsk äkta kanel 0,5 tsk malen ingefära 1 nypa malen kryddnejlika 1 nypa salt 7 msk grovt jordmandelmjöl Förslag till servering: 2 dl kokosmjölk 1 nypa äkta kanel 1 näve bär, t.ex. blåbär 1 tsk kokosolja Gör så här:
- 1)
• Koka upp kokosmjölken i en kastrull tillsammans med kanel, ingefära, kryddnejlika och salt.
- 2)
• Sänk värmen och tillsätt jordmandelsmjöl.
- 3)
• Låt det sjuda tills önskad konsistens 5-10 minuter. Rör om ofta så det inte bränns vid. • Rör i en klick kokosolja och smaka ev. av med mer kanel och ingefära.
- 4)
• Servera omedelbums med mer kokosmjölk och bär.