• Vi samarbetar med Wonderbag

  Nu startar vårt samarbete med ”Wonderbag” i Sverige. I fredags provade jag att göra en rödbetssoppa á la paleo i den och resultatet blev fantastiskt. Detta är välgörenhet, ekomatlagning och god mat i en enda stor kombination. För varje såld Wonderbag så skänks en till en fattig familj i Afrika. 

  soppa wonderbagMin rödbetssoppa

  Vad är då en Wonderbag? Jo, det är en ickeelektrisk, värmebevarande matberedningsbag som fortsätter att laga maten efter att den kokats upp. Så här funkar den: Du lagar mat i en gryta och kokar upp. Sedan tar du bort grytan och stoppar den, med locket på, i en wonderbag och drar till snöret. Därefter efterkokas maten som i en slow cooker. Du kan göra pulled beef, grytor, paella (med blomkålsris) etc.  Dom isolerande egenskaper gör att även kyld mat förblir kyld, lite som en termos. Så om du ska på picknick i sommar och vill ha en gazpacho, eller kall fruktsallad så funkar en wonderbag utmärkt.

  recept wonderbag 2Många goda recept som lätt går att göra paleo.

  Den finns i flera olika storlekar, liten, medium och catering, och förutom att du sparar energi så är det många andra fördelar med den som vi gillar speciellt mycket: för varje såld Wonderbag så doneras en till en fattig familj i Afrika! Företaget grundades i Sydafrika och wonderbags koncept ”recipe for change” sprids nu över hela världen. Vi är stolta över att ha blivit utvalda i Sverige.

  Vi har bjudit in Wonderbags representanter till nästa paleokväll i Stockholm för en demonstration. Håll utkik.

  /Cecilia

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  avatar