• Skotsk gryta ”stovies”

    En underbart god mättande gryta från Skottland. Jag har gjort en paleovariant med sötpotatis istället för vanlig potatis. Men tål du potatis kan du använda det.

    • 30 - 40 minuter
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    2 st Sötpotatisar
    1 st Gul lök, grovhackad
    450 gram Nötfärs eller grovhackat nötkött
    2 msk Tomatpuré
    1 tsk Paprikapulver
    1 tsk Rosmarin, finhackad eller på burk
    1 dl Buljong - helst gjord på benmärg

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 grader och rosta sötpotatisen i lite olivolja, salt och peppar i ca 20 minuter. Under tiden bryn kött/köttfärs och lök i en djup stekpanna i kokosolja eller ghee. Tillsätt resten av ingredienserna inklusive buljong och koka ihop i 10 minuter.

    2. 2)

      Lägg i sötpotatisbitarna och rör om och koka lite till så att smakerna gifter sig. Stov betyder stuva på skotska så du ska få en tjock konsistens på din "Stovie". Lycka till!