
-
Skotsk gryta ”stovies”
En underbart god mättande gryta från Skottland. Jag har gjort en paleovariant med sötpotatis istället för vanlig potatis. Men tål du potatis kan du använda det.
-
30 - 40 minuter
-
4 personer
-
Medelsvår
Ingredienser
2 st Sötpotatisar 1 st Gul lök, grovhackad 450 gram Nötfärs eller grovhackat nötkött 2 msk Tomatpuré 1 tsk Paprikapulver 1 tsk Rosmarin, finhackad eller på burk 1 dl Buljong - helst gjord på benmärg Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200 grader och rosta sötpotatisen i lite olivolja, salt och peppar i ca 20 minuter. Under tiden bryn kött/köttfärs och lök i en djup stekpanna i kokosolja eller ghee. Tillsätt resten av ingredienserna inklusive buljong och koka ihop i 10 minuter.
-
2)
Lägg i sötpotatisbitarna och rör om och koka lite till så att smakerna gifter sig. Stov betyder stuva på skotska så du ska få en tjock konsistens på din "Stovie". Lycka till!
-