• Sallad på sötpotatis, lime och mynta

    En fräsch och jättegod sallad som med fördel kan ätas som förrätt. Vill du pimpa den lite så lägg till kräftstjärtar eller stora skalade räkor.

    • 10 minuter
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 stSötpotatis
    10 stKörsbärstomater, delade
    1 knippeMachésallad
    1 knippeMyntablad
    1 dmPurjolök, finskivad
    4 mskOlivolja
    2 stLimefrukter
    1 gnuttaFlingsalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och skär sötpotatisen i små kuber ca 2X2 cm. Stek sakta i kokosolja tills de är mjuka och fått färg.

    2. 2)

      Blanda machésallad, mynta (finhackad) och finskuren purjolök i en skål och häll över olivoljan.

    3. 3)

      Riv av zest (skal) på limen ner i blandningen. Pressa sedan de två limefrukternas saft ner i salladen.

    4. 4)

      Lägg upp allt lite snyggt med lagom mycket av allt. Pynta med lite mynta.