• Sallad med makrill och selleri

    Makrill är en fet fisk som innehåller massor av omega 3. Med rätt tillbehör kan du göra en vinnande sallad. Denna passar dig med autoimmun sjukdom.

    • 10 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    2 stRökta makrillar
    2 stjälkarSelleri, skivade
    3 dlBladsallad, typ fina spenatblad eller mangoldblad.
    1 stRödlök, finhackad
    2 stRivna morötter
    1 stLime
    2 mskOlivolja
    1 stCitron

    Gör så här:

    1. 1)

      Riv morötterna och pressa över juicen från en lime. Hacka, rödlöken, sellerin och blanda sedan ihop allt.

    2. 2)

      Salta och peppra och häll lite olivolja över.

    3. 3)

      Dela makrillen i mindre bitar och lägg in i salladen. Blanda om och servera med en citronklyfta.