Proteinpannkaka med banan
Klassisk paleofrukost gjord på bananer och ägg. D-vitamin är ett av få näringsämnen som vi svenskar har svårt att få tillräckligt av. D-vitamin finns i ägg och reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Ny forskning visar att D-vitamin kan spela en central roll för immunförsvaret och förebygger tarmcancer, hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes.
-
20 min
-
1 person
-
Lätt
Ingredienser
1 st Mogen banan 2 st Ekologiska ägg 1/2 dl Valfria bär Gör så här:
- 1)
Mosa bananen med en gaffel.
- 2)
Vispa ner äggen i banansmeten tills det blir en jämn smet.
- 3)
Hetta upp en stekpanna och smält lite kokosolja. Sänk värmen och häll i hälften av smeten. Stek sakta cirka fyra minuter på låg värme. Ha tålamod annars bränner du pannkakan. Vänd och stek ytterligare tre-fyra minuter tills pannkakan är luftig. Kör i pannkaka nummer två.
- 4)
Servera med bär. Toppa med kokosflingor är också gott.
-