• Proteinpannkaka med banan

    Klassisk paleofrukost gjord på bananer och ägg. D-vitamin är ett av få näringsämnen som vi svenskar har svårt att få tillräckligt av. D-vitamin finns i ägg och reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Ny forskning visar att D-vitamin kan spela en central roll för immunförsvaret och förebygger tarmcancer, hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes.

    • 20 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Mogen banan
    2 st Ekologiska ägg
    1/2 dl Valfria bär

    Gör så här:

    1. 1)

      Mosa bananen med en gaffel.

    2. 2)

      Vispa ner äggen i banansmeten tills det blir en jämn smet.

    3. 3)

      Hetta upp en stekpanna och smält lite kokosolja. Sänk värmen och häll i hälften av smeten. Stek sakta cirka fyra minuter på låg värme. Ha tålamod annars bränner du pannkakan. Vänd och stek ytterligare tre-fyra minuter tills pannkakan är luftig. Kör i pannkaka nummer två.

    4. 4)

      Servera med bär. Toppa med kokosflingor är också gott.