• Pocherade ägg med spenat

    Nyttigaste frukosten. Ägg innehåller protein och d-vitamin som bygger kroppen och spenat är otroligt näringsrik, innehåller bl.a. mycket C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin och B9 -folsyra. ​ Spenat är bra för immunsystemet, det oorganiska nitratet i spenaten är bra mot högt blodtryck och tros även kunna öka din prestationsförmåga samt vara bra för muskeluppbyggnaden, då mitokondrierna som används för energiproduktionen kan arbeta mer effektivt. ​ Karl Alfred hade rätt!

    • 15-20 min
    • 1 person
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1-2 stEkologiska ägg
    3 dlFärsk spenat
    Litesalt och peppar
    1 tskättika till pochering

    Gör så här:

    1. 1)

      Koka spenaten i vatten tills den blir mjuk. Ställ åt sidan.

    2. 2)

      Koka upp en halv liter vatten och häll i ättikan. Knäck ett ägg i en kaffekopp. Ta en sked och virvla upp vattnet i en riktning. Släpp ner ägget mitt i virveln och låt det snurra runt. och koka i ca 4 minuter. Om du vill ha fler ägg så virvla upp vattnet lite till och släpp ner det andra också.

    3. 3)

      Plocka upp äggen ur vattnet med en sked. De ska vara rinnande inuti, det blir godast. Häll av vattnet från spenaten och portionera upp. Lägg till lite stekt bacon eller makrill i tomatsås (sockerfri) om du vill ha lite extra protein .

    4. 4)

      Nyttig frukost som tar lite extra tid. Men tänk på hur näringsrik och muskelbyggande den är.