Apelsinfruktsallad

    En nyttigt och frisk fruktsallad. Full av c-vitamin från apelsinerna och valnötter är fullproppade med den högsta kvalitén av antioxidanter. Valnötter ger gott om högvärdigt protein som ger en perfekt balanserad blandning av vitaminer, mineraler och fibrer, samtidigt som de innehåller hälsosamma fleromättade och enkelomättade fetter som sänker kroppens oxiderat LDL-kolesterol. Genom att lägga till en näve valnötter till din dagliga kost ökar du ditt intag av antioxidanter som är nödvändiga för att avvärja hjärt-och kärlsjukdomar och cancer

    Läs mer

    Kycklingklubbor med sting

    Kryddiga kycklingklubbor

    Läs mer

    Frittata med kantareller

    Spansk maträtt som kan varieras efter vad du har hemma. Tärna t ex gärna kall kokt sötpotatis i.

    Läs mer

    Omelett med gurkmeja

    Supernyttig frukost eller lunch. Gurkmeja innehåller massor av näringsämnen och är bl.a. bra mot inflammationer och reumatism och ledbesvär. ​ Gurkmeja är också bra mot magbesvär, motverkar gallsten och förbättrar leverfunktionen. Så mumsa med gott samvete!

    Läs mer

    Bryssel- och blomkålssoppa

    Matig och näringsrik soppa! Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn. De är goda antioxidanter. ​ Kålväxter är bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner m.m. ​

    Läs mer

    Chiapudding

    Chiafrön är små frön med ett väldigt högt näringsinnehåll. De är blandannat rika på näringsämnen som omega-3 (alfa-linolensyra), A-vitamin, protein, kalcium och magnesium. De hjälper dig att läka från ledvärk och magont.

    Läs mer

    Gulasch

    Gulasch är en ungersk maträtt baserad på nötkött och paprika. Tillsammans får paprikan och köttet en spännande och smakrik arom som gjort denna lättlagade gryta populär över hela världen. Med en gjutjärnsgryta tillagar du den på mellan 2 och 3 timmar.

    Läs mer

    Proteinpannkaka med banan

    Klassisk paleofrukost gjord på bananer och ägg. D-vitamin är ett av få näringsämnen som vi svenskar har svårt att få tillräckligt av. D-vitamin finns i ägg och reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Ny forskning visar att D-vitamin kan spela en central roll för immunförsvaret och förebygger tarmcancer, hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes.

    Läs mer

    Paleoburgare

    Enkla burgare

    Läs mer

    Chokladkakor

    Små goda kakor som smakar choklad

    Läs mer

    Supernyttig paleobar

    Energibar som du lätt gör själv. Gör många och frys in!

    Läs mer

    Blomkåls-nuggets

    Dessa är supergoda små bitar att äta som snacks

    Läs mer

    Muffins med hallon

    Goda efterrättsmuffins

    Läs mer

    Skotska ägg

    Skottska ägg. Goda och nyttiga

    Läs mer

    Småfrallor

    Härliga små bröd med morötter och chiafrön.

    Läs mer

    Pacos

    Den enda egentliga skillnaden mellan pacos och tacos är att man ersätter tacoskalen med salladsblad.

    Läs mer

    Rostad blomkål

    Gott och enkelt som tillbehör

    Läs mer

    Zucchinibröd – mustigt och gott

    Ett härligt bröd som är saftigt

    Läs mer

    Hälsosmoothie

    Hälsosmoothie för en kickstart på morgonen

    Läs mer

    Skotsk gryta ”stovies”

    En underbart god mättande gryta från Skottland. Jag har gjort en paleovariant med sötpotatis istället för vanlig potatis. Men tål du potatis kan du använda det.

    Läs mer