• Pacos

    Den enda egentliga skillnaden mellan pacos och tacos är att man ersätter tacoskalen med salladsblad.

    • 20 minuter
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    För köttet: 500 gram Nötfärs
    1 msk Spiskummin, mald
    1 msk Paprikapulver
    Efter smak Salt och peppar
    2 st Vitlöksklyftor, finhackade
    Salsa Se nedan
    2 st Stora tomater
    1 st Paprika, gul eller röd
    1/2 Gul lök, finhackad
    1 st Chilifrukt, finhackad
    5 kvistar Färsk koriander
    3 msk Olivolja
    1 dl Gurka, riven
    Efter smak Salt och peppar
    Pacoskal Se nedan
    1 st Isbergshuvud
    2 dl Guacamole
    1 dl Tärnad paprika
    Ett knippe Färsk koriander

    Gör så här:

    1. 1)

      Tillagning av salsa Finhacka ingredienserna för hand eller i matberedare. Ringla över olivolja och ställ in i kylen medan du ger dig på nästa steg.

    2. 2)

      Tillagning av köttet Hetta upp en stor stekpanna och stek löken i baconfett, kokosolja eller ghee. Tillsätt köttet du löken mjuknat. Bryn i köttet och tillsätt kryddorna efter några minuter.

    3. 3)

      Pacoskal Det går att anända olika typer av sallad. Romansallad eller isbergssallad är mina favoriter. För barnen så kan äpplen eller annan frukt vara bra tillbehör.