• Pacos

    Den enda egentliga skillnaden mellan pacos och tacos är att man ersätter tacoskalen med salladsblad.

    • 20 minuter
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    För köttet: 500 gramNötfärs
    1 mskSpiskummin, mald
    1 mskPaprikapulver
    Efter smakSalt och peppar
    2 stVitlöksklyftor, finhackade
    SalsaSe nedan
    2 stStora tomater
    1 stPaprika, gul eller röd
    1/2Gul lök, finhackad
    1 stChilifrukt, finhackad
    5 kvistarFärsk koriander
    3 mskOlivolja
    1 dlGurka, riven
    Efter smakSalt och peppar
    PacoskalSe nedan
    1 stIsbergshuvud
    2 dlGuacamole
    1 dlTärnad paprika
    Ett knippeFärsk koriander

    Gör så här:

    1. 1)

      Tillagning av salsa Finhacka ingredienserna för hand eller i matberedare. Ringla över olivolja och ställ in i kylen medan du ger dig på nästa steg.

    2. 2)

      Tillagning av köttet Hetta upp en stor stekpanna och stek löken i baconfett, kokosolja eller ghee. Tillsätt köttet du löken mjuknat. Bryn i köttet och tillsätt kryddorna efter några minuter.

    3. 3)

      Pacoskal Det går att anända olika typer av sallad. Romansallad eller isbergssallad är mina favoriter. För barnen så kan äpplen eller annan frukt vara bra tillbehör.