Kycklingklubbor med sting
Kryddiga kycklingklubbor
-
30 minuter
-
4 personer
-
Lätt
Ingredienser
1 tråg Kycklingklubbor 1 dl Färsk basilika med stjälkar 3 st Vitlöksklyftor 1 st Stor gul lök 1 msk Ekologisk honung 1 nypa Salt 1 lime Pressa juicen 1 krm Chillipeppar, mald 1/2 dl Färsk mynta eller citronmeliss Gör så här:
- 1)
Grovhacka lök, vitlök och samtliga kryddväxter. Lägg allt i en mixer, häll i fisksås/olivolja, lime och honung samt resten av kryddor etc. Mixa till en slät sås. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden och låt allt gojsa in sig. Lägg i kylen i minst tre timmar, helst över natten.
- 2)
Grilla kycklingklubborna med skinnet kvar tills de släpper från grillen, sen kan du vända. Det blir ca 7 minuter per vändning. Kolla att kycklingen är klar genom att sticka en spetsig kniv i köttet. Om vätskan som rinner ut är genomskinlig är kycklingen klar. OBS - honungen gör att skinner nästan ser bränt ut, men lugn det ska vara så! Servera med sallad på grönt tema: T ex gurka, avokado och sparris!
-