• Kycklingklubbor med sting

    Kryddiga kycklingklubbor

    • 30 minuter
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 trågKycklingklubbor
    1 dlFärsk basilika med stjälkar
    3 stVitlöksklyftor
    1 stStor gul lök
    1 mskEkologisk honung
    1 nypaSalt
    1 limePressa juicen
    1 krmChillipeppar, mald
    1/2 dlFärsk mynta eller citronmeliss

    Gör så här:

    1. 1)

      Grovhacka lök, vitlök och samtliga kryddväxter. Lägg allt i en mixer, häll i fisksås/olivolja, lime och honung samt resten av kryddor etc. Mixa till en slät sås. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden och låt allt gojsa in sig. Lägg i kylen i minst tre timmar, helst över natten.

    2. 2)

      Grilla kycklingklubborna med skinnet kvar tills de släpper från grillen, sen kan du vända. Det blir ca 7 minuter per vändning. Kolla att kycklingen är klar genom att sticka en spetsig kniv i köttet. Om vätskan som rinner ut är genomskinlig är kycklingen klar. OBS - honungen gör att skinner nästan ser bränt ut, men lugn det ska vara så! Servera med sallad på grönt tema: T ex gurka, avokado och sparris!