• Kycklingbullar i wraps

    Nyttiga wraps med kycklingbullar och grönsaker. Du kan variera efter egen smak. Krydda bullarna med masala och få en indisk touch!

    • 30 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    300 gramKycklingfärs
    1 stÄgg
    1 mskFiberhusk
    1 stVitlöksklyfta, finhackad
    1 stGul lök, hackad
    1 krmMasala-krydda
    1 halvFinhackad röd chili
    1/2 knippeFinhackad persilja eller koriander
    1 nypaSalt och peppar
    1 krmKryddpeppar
    1 mskSmör eller kokosolja att steka i
    Till wrapsDu behöver:
    1 stIsbergssallad
    10 stHaricovert eller liknande
    10 stSmå koka morötter (färdiga på burk funkar bra)
    1 dlFinskivad purjolök
    1/2 dlEgen ketchup - recept i beskrivningen

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda ägg, fiberhusk och köttfärs. Låt stå och svälla medan du steker lök, vitlök, och chili mjukt.

    2. 2)

      Blanda ner allt och tillsätt kryddorna. Värm en vid stekpanna och stek små fina köttbullar som du trillar med våta händer.

    3. 3)

      Bryn köttbullarna gyllenbruna runt om och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Kör dem klart i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. De ska bara "stunsiga" när de är klara.

    4. 4)

      Under tiden förbered wrapsen. Plocka ut fina stora blad ur isbergssalladen och lägg valfri fyllning i varje blad. T ex haricoverts, kokta morötter och skivad purjolök. Hitta dina egna tillbehör som du gillar. Gör en egen "ketchup" på tomatpuré, peppar, olivolja, lite honung och några droppar pressad citron.

    5. 5)

      Portionera upp och ät med händerna. Eller låt alla ta vad de vill och gör egna "pacos" (paleo-tacos),