• Köttfärsbiffar med ljum algsallad

    Gör en rejäl laddning med små smakrika köttfärsbiffar. Dessa kan du äta till frukost, lunch eller middag och är en perfekt lösning när magen kurrar. Alger innehåller jod, kalcium och järn och är gott som tillbehör till biffarna.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    500 gramNötfärs
    1 storGul lök
    2vitlöksklyftor
    1 tskglutenfri soja (Mrs Chengs t ex)
    1 dlhackad bladpersilja
    1 mskArrowrot
    1 dlsvamp; champinjoner, kantareller eller shiitake
    2 mskFett att steka i - kokosolja, olivolja, ghee
    1 krmSalt och svartpeppar
    1 mskÄppelcidervinäger
    1 halvPressad citron
    1 påseAlgsallad (finns i hälsokost eller på nätet). 1 påse= 2 portioner. OBS.

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader. Hacka och stek lök och vitlök. Lägg åt sidan. Stek svampen och lägg åt sidan. Ta vara på det överblivna fettet och häll i köttfärssmeten.

    2. 2)

      Blanda köttfärsen med övriga ingredienser: soja, persilja, lök, vitlök, svamp, kryddor och arrowrot.

    3. 3)

      Lägg algsalladen i blöt. Under tiden steker du biffarna.

    4. 4)

      Forma små biffar med blöta händer. Fyll en stekpanna och stek i några minuter på medelhög värme. Vänd och stek tills biffarna fått lite färg. Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Stek resten av biffarna och lägg över i formen. Kör dem klara i ugnen i ca 20 minuter.

    5. 5)

      Under tiden som biffarna går klart i ugnen gör du den ljumma algsalladen. Häll av vattnet och stek algerna i lite olivolja, Häll över äppelcidervinäger och citronjuice. Krydda med lite svartpeppar eller t ex dill.

    6. 6)

      Servera biffarna med den ljumma algsalladen.