• Fräs á la Lindström

    Variant av biff á la Lindström som går fortare men är minst lika gott. Kokta rödbetor är fulla av b-vitamin och kalium. Denna rätt är enligt AIP, det autoimmuna protokollet.

    • 10 min. Med förkokta rödbetor.
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 stKokta rödbetor
    400 gramGräsbetesköttfärs
    10 stChampinjoner
    1 stGul lök
    1/2 dlFinhackad persilja
    1 mskFett att steka i
    Efter smakSalt och andra kryddor
    1 knippeRädisor som tillbehör

    Gör så här:

    1. 1)

      Köp förkokta rödbetor eller koka själv. Dela i småbitar. För lite extra smak kan du marinera rödbetorna i lite vinäger, t ex äppelcidervinäger.

    2. 2)

      Finhacka löken och champinjonerna och stek väl. Stek sedan köttfärsen och blanda sist i rödbetorna. De behöver bara bli varma. Häll sist i persiljan och smaka av med salt och ev andra kryddor.

    3. 3)

      Jag tycker det blir gott med knapriga rädisor till detta.