• Brysselkålsfräs med julskinka

    Nu är det säsong för alla sorters kål. Kål är läkande mat för dig med autoimmun sjukdom. Brysselkål är mycket rik på antioxidanter och vitaminer, folat, järn, kalcium och C-vitamin.

    • 20 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    5-7 stBrysselkål
    En knippeGrön- eller svartkål
    1 stMorot
    150 gramEkologisk julskinka
    1 mskKokosolja
    SaltEfter smak
    1 klyftaVitlök

    Gör så här:

    1. 1)

      Rensa och dela brysselkålen och koka dem i ca 5 minuter. Under tiden kan du steka grönkål eller svartkål samt den slantade moroten i kokosoljan. Tillsätt den hackade vitlöken och vänd ner den kokta brysselkålen och fräs på lite till.

    2. 2)

      Smaken från vitlök, salt och kokosolja är fantastisk och du behöver ingen mer smaksättare. Men vill du addera lite extra smak så går det bra med lite gurkmeja, persilja eller färsk ingefära.

    3. 3)

      Servera med några fina grova skivor av bästa julskinkan. Supergott!