• Blomkåls-nuggets

    Dessa är supergoda små bitar att äta som snacks

    • 30 minuter
    • 8 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 stBlomkålshuvud, rivet
    2 stÄgg
    1 stJalapeno, finhackad
    1 dlNötmjöl, t ex mandelmjöl
    2 mskOlivolja
    En gnuttaExtra salt och peppar
    1 paketBacon, sidfläsk eller skinka etc, finhackat

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 grader. Riv blomkålen. Stek ditt kött/fisk/bacon. Hacka jalapenon. Stek sedan allt tillsammans - inklusive blomkål - i ca 7 minuter i olivolja. Häll allt i en större bunke och blanda ner mandelmjölet och äggen. Klart att klicka ut på bakplåtspapper.

    2. 2)

      Grädda i ungnen i ca 25-30 minuter. De kommer att läcka ut lite vätska, men så ska det vara. Se till att de är genombakta (luftiga och lätta) innan du lägger över dem på ett galler för att svalna. Dessa är goda som de är eller så serverar du med en liten tomatsalsa gjord på finhackade tomater, koriander och mynta. Eller en dippsås som du gillar!