• Ångkokta blåmusslor

    Musslor innehåller omega 3, järn, jod och selen. Särsklit bra om du har järnbrist eller i behov av selen (t ex vid underfunktion i sköldkörteln).

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 nätFärska blåmusslor
    3Schalottenlökar
    1 knippePersilja
    1 stFinhackad vitlök
    5 dlVitt matlagningsvin (alkoholfritt)
    1 klickSmör eller ghee att steka i.

    Gör så här:

    1. 1)

      Finhacka löken och bryn i smöret. Finhacka persiljan och häll i.

    2. 2)

      Putsa musslorna och var noga med att slänga alla som är öppna eller har hål i skalet!

    3. 3)

      Häll löken och matlagningsvinet i en kastrull och låt det koka upp. Lägg i musslorna och på med ett lock. Låt det koka i två minuter, rör om och koka ytterligare 2-3 minuter tills alla musslor är öppna och kokta.

    4. 4)

      Servera i en skål med ett gott paleobröd till. T ex zucchinibröd.