Sallad med sparris och stekt vitkål (AIP)

    AIP. En ganska matig sallad med stekt vitkål och sparris. Med äppelcidervinäger får salladen en syrlig och fräsch smak.

     

    Läs mer

    Rabarberkompott (AIP)

    AIP. En söt och god kompott på rabarber. Ät med kula AIP-glass eller lite kokosgrädde/mjölk. Eller bara avnjut som den är.

    Läs mer

    Sallad med fänkål och sparris (AIP)

    AIP. En vegetarisk sallad med mycket smak! Fänkål, sparris, rödlök och avokado med citronvinägrett. Gott tillbehör till kött och fisk.

    Läs mer

    Chips på zucchini (AIP)

    AIP. Gott snacks att knapra på. Zucchini innehåller mycket vatten så knepet för att få dem krispiga är att torka dem torra och låta dem gå länge i ugnen på låg värme.

    Läs mer

    Frasiga strips på sötpotatis (AIP)

    AIP. Frasiga strips på sötpotatis. Knepet är att blötlägga dem först i iskallt vatten sedan pudra med arrowrot och sedan ringla olivolja över dem innan de tillagas på hög värme i ugnen.

    Läs mer

    Soppa på rostad blomkål och fänkål (AIP)

    AIP. En krämig och smakrik soppa. Genom att rosta grönsakerna i ugnen får soppan en djup och nötig smak.

    Läs mer

    Krämig vegetarisk prebiotisk pytt (AIP)

    AIP. Vegetarisk pytt med krämig sås. Grönsakerna är prebiotiska, det vill säga innehåller fibrer som är mat åt dina goda bakterier i tarmen.

    Läs mer

    Ugnsomelett med riven sötpotatis

    (Ej AIP) En god och mättande omelett som lagas klart i ugnen. Sötpotatis och gurkmeja ger den en solgul färg.

    Läs mer

    Morotshummus (AIP)

    AIP. Ett sötsyrligt alternativ till vanlig hummus som smakar fräscht och passar till fisk.

    Läs mer

    Gnocchi på blomkål grundrecept (AIP)

    AIP. Grundrecept till gnocchi gjord på blomkål och kassavamjöl. Gott som tillbehör till kött/fisk eller bara grönsaker som vegetariskt alternativ. Dessa går bra att eftergrädda i ugn eller steka i lite olivolja för en god yta.

    Läs mer

    Biryani med sötpotatis (AIP)

    AIP. Indisk biryani innebär att man steker grönsaker och ris med speciella indiska kryddor. Här har vi bytt ut riset mot riven zucchini och morötter. Här med sötpotatis för en vegetarisk variant.

    Läs mer

    Mos på palsternacka (AIP)

    AIP. Jätteenkelt mos på palsternacka. Bara koka, låt ånga av och mixa med salt och lite olivolja.

    Läs mer

    Rostat rotselleri-riv (AIP)

    AIP. Fint strimlad rotselleri (jag använde Julienne-skärare) som rostas i ugnen tills den blir knaprig. Jättegott som tillbehör istället för andra rotfrukter.

    Läs mer

    Sötpotatis- och grönkålsbiffar (AIP)

    AIP. Knapriga på utsidan med en krämigt mitt. Biffarna är ganska lösa inuti (som potatisbullar) så låt dem ligga och steka i rikligt med olivolja utan att röra dem tills de får en bra stekyta.

    Läs mer

    zucchini”ost” med dragon (AIP)

    AIP. ”Ost” på zucchini smaksatt med dragon. Gott att ha som pålägg och osten smälter också snabbt om man vill ha lite ostsmak på t ex en AIP-lasagne. För mer traditionell ostsmak kan du addera 1 msk näringsjäst i receptet (liknar parmesan i smaken).

    Läs mer

    Grönsakspyttipanna (AIP)

    AIP. Pytt på de fem nyttigaste grönsakerna. Här med en korv av bra kvalitet. Blanda i det kött som du har över, t ex kyckling eller nötkött. Eller ät den vegetarisk!

     

    Läs mer

    Helstekt blomkål i ugn (AIP)

    AIP. Helstekt blomkålshuvud blir saftigt inuti och kripsigt på utsidan. Toppa med näringsjäst för lite salt ost-smak. Gott som tillbehör eller som vegetarisk rätt.

    Läs mer

    ”COUSCOUS” med gurkmeja (AIP)

    AIP. Couscous med färsk gurkmeja, äpple och persimon. Riktigt god liten sidosallad som passar bra till kött och fisk. Servera kall eller ljummen.

    Läs mer

    Brysselkål till julbordet (AIP)

    AIP. Knepet med att få goda brysselkål till jul- eller påskbordet är att göra som de gör i England. Först koka, sedan steka. Busenkelt och de blir riktigt goda.

    Läs mer

    Brunkål (AIP)

    AIP. Brunkål är egentligen bara vitkål som får gå i ugnen med lite kryddor och honung.Sött och gott tillbehör på julbordet till den salta sillen.

    Läs mer