Kokostoppar med hallon (AIP)

  AIP. Kokostoppar med sötma från banan och frisk smak från hallon. Gott som fika eller mellanmål.

  Läs mer

  Chips på zucchini (AIP)

  AIP. Gott snacks att knapra på. Zucchini innehåller mycket vatten så knepet för att få dem krispiga är att torka dem torra och låta dem gå länge i ugnen på låg värme.

  Läs mer

  Kokbananchips med kokos och kanel (AIP)

  AIP. Tunt skivad kokbanan som steks i kokosolja med lite honung. Blanda med kanel och kokosflingor och du har ett supergott snack.

  Läs mer

  Rostade pumpakärnor (paleo)

  PALEO. När du köper pumpa blir det kärnor över efter att du rensat den. Dessa kan du rosta i ugnen – perfekt snack. Observera dock att detta inte är AIP.

  Läs mer

  Autoimmunt gelégodis (AIP)

  AIP.  Gelégodisar som smakar precis som en stark ingefära/gurkmeja-shot – fast i geléform. Perfekt att ta på morgon istället för att göra vanlig shot. Håller i kylen i en vecka med lite plastfolie över.

  Läs mer

  Kollagenplättar i ugn (AIP)

  AIP. Kollagenplättar gjorda på jordmandelmjöl. Det är svårt att få till AIP-pannkakor och detta är ett mellanting mellan kakor och plättar som görs i ugnen. Goda med lite ringlad honung över. Perfekt att ha med som fika eller mellanmål och extra nyttiga med kollagenpulver.

   

  Läs mer

  Bars med hela jordmandlar (Aip)

  AIP. Dessa bars funkar bra som extra energi inför träning eller till fikat eller som mellanmål. Äter du vanlig paleo så går det bra att byta ut jordmandlarna mot vanliga mandlar eller hasselnötter.

   

  Läs mer

  Drömkakor med jordmandelmjöl (Paleo)

  PALEO. Osötade spröda kakor med russin och jordmandelmjöl. Vill du ha lite sötare kakor så lägg till en msk honung när du vispar ägg och kokosolja. (Ej AIP då de innehåller ägg)

  Läs mer

  ”Vit choklad”-praliner (AIP,Paleo)

  AIP/PALEO. Finmalt jordmandelmjöl ger en mild och söt smak som påminner om vit choklad. Bara tre ingredienser i dessa praliner.

  Läs mer

  Maränger med körsbärscurd (paleo)

  PALEO. Maränger med honung istället för socker och sedan en curd på äggulorna. Antingen kan man göra en klassisk lemoncurd (recept under såser och tillbehör) eller en med till exempel körsbär som i det här receptet.

   

  Läs mer

  SVARTKÅLSCHIPS MED SAFFRAN (AIP,PALEO)

  AIP/PALEO. Krispiga chips på svartkål med saffran och havssalt. De tar bara ett par minuter i ugnen.

  Läs mer

  ZUCCHINIKEX AIP

  AIP/PALEO. Små goda kex där basen är gjord på mixad zucchini. Låt dem torka på lägsta värme i ugnen efter att baket är klart så blir de spröda. Men de är lika goda att äta lite sega.

  Läs mer