Päronpaj med ingefära (AIP)

    AIP. En söt och god efterrätt med ingefärsdränkta päron och mycket kokos. Denna paj är visserligen AIP, men tänk på att bara äta en liten bit då den är sötad med både honung och dadlar.

    Läs mer

    Bär-och äppelpaj med kokosbotten (AIP)

    AIP. En lite smulig kokosbotten med ett lager av bärkräm. Denna mix mellan paj och tårta passar bra till både fest och fika. Ta bär efter säsong, här är det hallon och jordgubbar som steks ihop med äpple,

    Läs mer

    Smulpaj med frukt och carob (AIP)

    AIP. Smulpaj med ”choklad”täcke av kokos och carob. Fyllningen består av blandad frukt som päron, anans, banan och clementin.

    Läs mer

    Kantarellpaj med kyckling (AIP)

    AIP. Kantarellpaj med kycklingfärs kryddad med salvia och timjan. Pajbotten är gjord på jordmandelmjöl, kokosolja, salt och vatten. Superenkelt recept med andra ord.

    Läs mer

    Äppelpaj med bärtäcke (AIP)

    AIP. Äppelpaj med bärtäcke som blir saftig tack vare vaniljsåsen. Använd vilka bär som helst. Vi valde björnbär.

    Läs mer

    Kycklingpaj med sötpotatis (AIP)

    AIP. En matpaj med kyckling, sötpotatis och palsternacka. God att äta både varm som kall. Perfekt att ha med i matlåda.

    Läs mer

    Körsbärspaj (AIP)

    AIP. Busenkel pajdeg med bara tre ingredienser. Den blir dessutom jättegod. Fyll med vad du vill – frukt, bär osv. Den fungerar även bra som matpaj. Här med körsbär!

    Läs mer

    Köttfärspaj med morots- och olivfyllning (AIP)

    AIP. Kombinationen mellan köttfärs, vitlök, morot och oliver är väldigt god. När man inte kan använda ägg så är det bästa alternativet en puré som man gör på rotfrukter, kryddor och kokosmjölk. För att balansera ut kokossmaken använder man citronjuice. Denna matpaj kan göras i miniformer också och serveras som starters.

    Läs mer

    Rabarberpaj (AIP)

    AIP. En enkel smulpaj med rabarber. Karamellisera rabarbern innan genom att steka den i kokosolja och honung så blir pajen extra saftig.

    Läs mer

    Äppelkuvert (Aip,paleo)

    AIP. Söta, goda knyten med äppelbitar stekta i mald ingefära och kanel. Det går bra att dubbla satsen för flera kuvert.

    Läs mer

    Köttfärspaj med champinjoner och rosmarin (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Köttfärs, lök, champinjoner och rosmarin passar bra ihop i en paj. Fyll på med kokosmjölk i blandningen för att pajen ska bli saftig.

    Läs mer

    Cottage pie (aip,paleo)

    AIP/PALEO. Cottage pie är en riktig klassiker i det brittiska köket. Traditionellt täcks köttfärsröran av potatismos, men här har vi gjort en variant på blomkål och palsternacka. En gnutta kanel i fyllningen blir supergott.

    Läs mer

    Spenat- och purjopaj med räkor (AIP, Paleo)

    AIP/PALEO. En fantastiskt smakrik vegetarisk paj som är krämig trots att den inte innehåller ägg. Det går bra att byta ut spenat mot t ex grönkål, men purjolöken ger en helt magisk smak ihop med pajdegen gjord på kokt kokbanan och kokosmjöl. Toppad med handskalade räkor blir den extra god.

    Läs mer