• Mingelbilder från Paleokvällen

  Den 30 augusti var det premiär för Paleokvällar i Stockholm. Det blev succé! Folk sprang benen av sig för att boka en plats och efter två dagar var det fullt. Nu på söndag är det dags för kväll nummer två. Och det finns fortfarande biljetter kvar! Upplägget är snarlikt, fast nu med ”extra allt” den här gången i och med att vi lottar ut paleosaker. Vill du komma så maila till [email protected]

  På söndag står detta på agendan: Det blir stor paleobuffé (all mat är strikt paleo och ekologisk, kravmärkt och naturligtvis utan gluten, socker och mjölkprodukter), utlottning av två crock pots och en signerad kokbok av Åsa Söderberg, ”Hälsokoden”, med mera. Föreläsare är Jonas Bergqvist från MF-gruppen som föreläser om den metabola ohälsan. Det finns tillfälle att ställa frågor till Jonas under och efter föreläsningen.. Kostnad 540 kr och tid är 18.00, plats restaurang Brickyard på Skånegatan 88, Södermalm. Mitt i Sofo. Här beskrivs vad han ska prata om:

  ”Metabol ohälsa orsakar död statistiskt sett hos 45 % av alla människor (hjärtinfarkt och stroke). Evolutionen kan knappast ha utvecklat ett organsystem i vår kropp som genetiskt sett är så mycket sårbarare än övriga. Alltså beror metabol ohälsa i stor utsträckning av vår livsstil. Jonas redogör för hur mat och träning påverkar den metabola miljön och ger flera praktiska tips till självläkning. Det blir en kväll med vikt, diabetes, åderförkalkning, insulinresistens, mat, träning och tarmbakterier efter den senaste forskningen och de senaste teorierna.”

  Vad tycker DU att våra framtida paleokvällar ska innehålla? Matlagning? Familjemat eller barnmat a´la paleo? Träning och viktnedgång med paleo? Tyck till och skriv till oss!

  Här är bilder från den första kvällen, som var otroligt välbesökt och uppskattad.

  Kalle föreläserKarl Hultén föreläser.

  pk publik 2Fullsatt!

  pk kalle svararKalle svarar på frågor efter föreläsningen.

  Pk åsa söderbergÅsa Söderberg, kokboksförfattare, bjöd på tårta och svarade också på frågor.

  pk buffenBuffén bestod av ekokyckling, rotgrönsaker i ugn, cashewsås, chilisås, blomkål i kokos, rödbetssallad och till efterrätt chokladmoussetårta. Allt ekologiskt och ren paleo.

  pk lotta i könKön till buffén var lång! Lotta Martinsson var en av de tålmodiga. Det gick att ta om flera gånger.

  Birgitta-och-Lindha-1024x576Flera kända ansikten på plats! Här Birgitta Höglund, kokboksförfattare och Lindha Vikström, känd från superbloggen ”Halva Linha” var självklart på plats…

  Jonas-1024x576…liksom Jonas Bergqvist, vår näste föreläsare.

  cecilia paleokvällArrangerade gjorde jag, Cecilia, här ses jag trött men lycklig.

  PK morgan och personalSist men inte minst, stor eloge till Morgan Banffy som låter oss hålla till på hans restaurang! Vilket jobb ni gjorde hela personalen!

  Vill DU uppleva nästa kväll? Boka! Maila mig på [email protected] bums.

  /Cecilia

   

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  avatar