• Kötthallen är en pärla

  Som paleolit är man ständigt på jakt (ha ha) efter kött, fisk och fågel av bästa kvalitet. Vi vill helst ha vildfångad fisk, kycklingar som fötts upp frigående utomhus och nötkött från gräsbetande kreatur.

  Kötthallen i Sundbyberg hittar man allt detta plus lite till såsom vilt, bra korv och massor av andra ekologiska och kravmärkta basvaror.

  Butikschef Jim Celik är väldigt hjälpsam och kan berätta fakta om alla råvaror om man undrar över något.

  Jim Kötthallen

  Här är en liten presentation från deras hemsida:

  ”På Kötthallen tar vi matlagning på stort allvar och har i över 30 år jobbat för att lyfta fram hur viktig råvaran är för lyckad matlagning.

  Vi köper in ekologiskt kött från lokala gårdar och vilt från de djupa skogarna. Samtidigt lyfter vi gärna blicken och ser vad vår vida värld har att erbjuda i form av kött och delikatesser från jordens alla hörn.

  Med Kötthallen vill vi skapa Sveriges bästa matbutik såsom vi själva vill att det ska vara: en butik för alla som tycker om att bli inspirerade och stressfritt kunna gå runt och fynda bland förstklassiga råvaror som i första hand är ekologiska och närproducerade.

  Allt detta kan vi erbjuda utan att priset på matkassen blir högre än hos de stora kedjorna, snarare tvärtom.”

  Deras kyckling från Hagby utanför Västerås är ett exempel på hög kvalitet.

  hagbykyckling

  Fiskdisken är också full med fynd för den som äter paleo. När jag besökte hallen igår hade de t ex vildfångad rödspätta och vildfångad torsk. De har även karta på vart fisken kommer ifrån om man är nyfiken på det.

  vild torsk Fiskkarta

  Här är ett tips inför i morgon fredag, om du har vägarna förbi:

  ”Fredagen den 13/2 har vi premiär på svensk närproducerad Black Angus från Rotängens lantbruk, välkomna in och träffa och prata med bonden Thomas Jöngren både på freadg & lördag!

  Självklart så bjuds det på smakprover.

  Välkomna!”

  På Swedish Paleo rekommenderar vi Kötthallen starkt. Inom kort ska vi också börja spåna på ett samarbete med hallen. Spännande!

  /Cecilia

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  avatar
  1 Kommentarstråd
  0 Svar till kommentarstråd
  0 Följare
   
  Kommentar med flest reaktioner
  Populäraste kommentarstråden
  0 Kommentarens författare
  Anna Skoglund Nyligen kommenterat av
  Anna Skoglund

  Härligt! Dit måste jag ta mig!