• Kycklingbullar med zucchini (AIP & Paleo)

    Detta är ett smart sätt att göra saftiga kycklingbullar på. Zucchinin binder ihop kycklingfärsen och ger även god smak. Receptet är godkänt enligt det autoimmun kost (AIP).

    • 20 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    300 gramkycklingfärs
    1 stzucchini
    1 tskhavssalt
    1 nävevalfria kryddor, t ex: koriander, persilja, timjan, basilika etc. Finhackade.
    1 mskkokosolja att steka i

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Blanda färsen med kryddorna.

    3. 3)

      Riv zucchinin grovt med skalet kvar på ett rivjärn.

    4. 4)

      Krama ur vätskan ur zucchinin och blanda i färsen.

    5. 5)

      Forma kycklingbullar med blöta händer och stek på låg värme i ca 10 minuter. Höj värmen i slutet för extra färg på bullarna.

    6. 6)

      Lägg dem i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen i ca 20 minuter. De ska vara stunsiga när de är genomlagade. Prova att dela en köttbulle och se så att kycklingen är genomstekt och inte rosa.

    7. 7)

      Ps. Receptet är inspirerat av Autoimmun Kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén. Foto: Denise Vestin.