• Bananfikabröd (AIP)

    AIP/PALEO. Goda små fikabröd med smak av banan och kokos. Enkla att göra. Byt ut cassavamjölet mot mandelmjöl för en paleovariant.

    • 30 min
    • 4 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    2 stmogna bananer
    1/2 dlkokosolja, smält
    1,5 tskcitronjuice
    1 dlkokos-smör (mixade kokosflingor)
    1 dlkokosmjöl
    1,5 dlkassavamjöl eller mandelmjöl
    1/2 tskbikarbonat
    1 tskäkta kanel
    1 krmäkta vanilj

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Mosa bananerna ordentligt. Mixa med kokosolja, citronjuice och kokossmöret. Kokossmör kan man köpa i butik, t ex Renée Voltaire, men gör eget genom att mixa 2 dl kokosflingor med stavmixer.

    3. 3)

      Blanda i kokosmjöl och cassavamjöl/mandelmjöl samt kanel, bikarbonat, kanel och vaniljpulver.

    4. 4)

      Häll den ganska fasta smeten på ett bakplåtspapper och bred ut lite så kakan blir ca 1 cm tjock.

    5. 5)

      Pudra lite kanel över och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Kolla med en sticka att kakan är torr. Dela i portionsrutor.